In urma cu 6000 de ani, in locul in care se afla acum Padurea Letea era marea. Tocmai de aceea sunt si multe dune de nisip. Dunele sunt formate din scoica marina, iar nisipul este alb si extrem de fin. Deoarece pe dune nu exista vegetatie, pe timpul verii temperatura creste uneori pana la 60 de grade. Tocmai de aceea este indicata pentru aceasta excursie o tinuta de drumetie adecvata sezonului.

Multi dintre turistii care ajung in Padurea Letea, vor sa vada, pe langa dune si copacii seculari, caii salbatici. In cea mai veche rezervatie naturala din Romania, exista aproximativ 2000 de cai salbaticiti. Ei au fost abandonati de localnici in perioada comunista, fie pentru ca nu mai aveau cu ce sa ii hraneasca, fie dupa ce a fost declarata ”anemia infectioasa”, o afectiune care i-a determinat pe multi detinatori de cai sa isi abandoneze animalele. Ei s-au inmultit de-a lungul anilor, iar in prezent se estimeaza ca exista intre 3000 si 5000 de cai in toata rezervatia si aproape 2000 de exemplare in zona Letea.

Indiferent ca vorbim despre turistii romani sau straini, toti raman impresionati de stejarii seculari din Padurea Letea. Unul dintre ei are peste 780 de ani, altii au 400-500 de ani. Doar doi dintre acesti copaci mai pot fi vazuti de vizitatori in cadrul traseelor turistice.

Cu Diana Delta Tours explorezi satul traditional Letea, padurea de nisip si natura salbatica din zona.


Rezerva la 0742 648 486